3-on-3: Wat deden de NBA-spelers vannacht?

Door

3on3

Ten eerste: een heel fijn 2014! Wensen genoeg natuurlijk. Dat J.R. Smith nog meer slechte schoten neemt, dat er niemand meer geblesseerd raakt, dat Anthony Bennett leert schieten, dat Russell Westbrook nog maffere kleding aan doet en dat (Metta) World Peace daadwerkelijk wordt behaald.

Anyway, een nieuw jaar, tijd voor een nieuwe 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we vorige week kersttruien bespraken, is het nu tijd voor iets heel anders: we hebben het over alles dat vannacht gebeurde.

1. Welke NBA-speler stak afgelopen nacht het meeste vuurwerk af?

NBA Finals Game 1: Los Angeles Lakers v Boston CelticsVincent van Genechten (VG): Michael Beasley. Na jaren van allerhande problemen op en naast het basketbalterrein lijkt de voormalige #2 pick in de draft eindelijk alles op een rijtje te hebben. Van het moment dat Beasley Miami verliet, liep het grondig fout. Bij zijn herkansing bij de Heat laat hij zien dat hij wel degelijk een meerwaarde kan zijn voor een goed team. Beasley naar de Heat, de meest onderschatte move van de zomer.

Ingmar Meijer (IM): Winnen van de Trailblazers is tegenwoordig een opmerkelijk ding. Al helemaal knap als de overwinnaar de New Orleans Pelicans is. Als je de wedstrijd dan eindigt met 31 punten, waarvan vijftien in het vierde kwart, voeg daar nog ‘ns dertien assists aan toe en je draagt ook nog de naam (Jrue) Holiday, dan zeg ik: “hier heb je terecht het aansteeklont. Wees voorzichtig.”

Marco Post (MP):  Op dit soort momenten mis je Yao Ming. Hij had met gemak de vloer van de Houston Rockets bedekt met honderduizendklappers voor het nodige geknal. Ah, well. Miles Plumlee is een goede tweede. Van twaalfde man bij de Indiana Pacers naar startende center van de Phoenix Suns. Wait for it.. zijn stats schoten als een vuurpijl omhoog.

2. Welke NBA-speler is het best gebaat bij een nieuwjaarsresolutie en wat is die?

Miami Heat v Dallas Mavericks - Game FourIM: Een nieuwe club en kapsel had hij al, nu nog een tijdje in een opleidingskamp, zoals in Stanley Kubrick’s film Full Metal Jacket en misschien wordt het nog eens wat met Andrew Bynum. Deze bonkige ezel stootte eerder z’n kop al bij de Lakers en 76ers. In potentie is een hij een heel goede basketballer, alleen heb je wel hersens nodig om het spel te spelen. Ga in de leer, ‘Drew. Snel. Anders stoppen.

MP: El Mundo Deportivo heeft beslag weten te leggen op de nieuwjaarsresolutie van Ricky Rubio. De spelverdeler van de Minnesota Timberwolves gaat in 2014 de bal in de ring gooien. Van de 152 NBA-spelers die minimaal 75 schoten namen in de buurt van de basket neemt Rubio plek 151 in met een shooting efficiency van 39 procent.

VG: Carmelo Anthony. Dat gaat zo: “heren van het management van de New York Knickerbockers, ik ben het beu. Ik vertrek uit de Big Apple en zoek na dit seizoen andere oorden op. Jullie mismanagement is een schande voor de NBA en het basketbal in het algemeen. Weet je wat, doek dit team gewoon op en ga in een hoek wenen met de Brooklyn Nets. Jullie rekeningen zijn toch donkerrood. See ya!”

3. Welke NBA-speler heeft op dit moment de grootste kater?

o-MIAMI-HEAT-CELEBRATE-CLUB-570MP: De Orlando Magic betalen dit seizoen ruim 22 miljoen dollar aan Gilbert Arenas om te voorkomen dat hij zijn basketbalschoenen aantrekt. Technisch gezien is hij nog een NBA-speler. Dat heeft hij ongetwijfeld gevierd. Ik zie Arenas vandaag dan ook al staan bij de plaatselijke supermarkt, terwijl hij de ene na de andere fles Crystal in de glasbak deponeert. Keep Getting Them Check Agent Zero!

VG: Kyrie Irving. De reden is simpel: Uncle Drew is zo verdomd goed en dan komt er een gozer als Andrew Bynum je hele teamsfeer verzieken. De Cavaliers zijn dit seizoen zo’n chaos dat je bijna medelijden gaat hebben met Irving. De man wil ballen en daarbij liefst zoveel mogelijk enkels breken. Ik stelt voor dat we een petitie starten om Kyrie eindelijk een goed team te bezorgen en daarbij expliciet te vermelden dat de Cavs moeten leren om GOEDE spelers te draften!

IM: Dat moet een New Yorker zijn, is mijn eerste gedachte. Ik ga voor Tyson Chandler. Ik voel mee met de center van de Knicks. Vroeg in het seizoen raak je geblesseerd. In de tussentijd gooien je collega’s er (verder) met de pet naar. Geen hart, geen passie, geen lijn in het spel, geen structuur, geen verdediging, geen geluk. Niks. Terugkeren in een piepzooi. Dat verdient wel een SportAm anti-katerkit!

Foto’s: Getty images.

Ook leuk om te lezen