3-on-3: Dunks!

Door

3on3

 

We bevinden ons nog steeds een beetje in niemandsland als het om de NBA gaat. Bijna alle free-agents zijn weg, summer leagues zijn gespeeld en in afgesloten gymzaaltjes beginnen de eerste spelers alweer te trainen. Maar weet je wat er altijd zijn? Dunks!  Tijd voor een nieuwe 3-on-3 dus. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: de vetste dunks van deze zomer en wat voorspellingen voor komend seizoen. 

Detroit Pistons v Los Angeles Clippers

1. Wat is de vetste dunk van deze zomer?

Johan Brinkel (JB): Wanneer een out-of-bounds-play vanaf de baseline, in het vierde kwart van een gelijkopgaande Summer League pot, eindigt in een alley-oop dunk, is dat wat mij betreft dé dunk van de zomer. De eer gaat daarom naar Will Barton van Portland, die de pass van C.J. McCollum op juiste waarde wist in te schatten. Wow!

Daan van Kooten (DK): Een van de meest memorabele dunks die ik ’s nachts op een crappy stream heb gezien was de D-Wade spinmove naar dunk op Kendrick Perkins. Puur spektakel. Deze zomer liet Andrew Wiggins zien soortgelijke moves in huis te hebben. De Canadees wordt een vaste gast in de dagelijkse top 10 op nba.com. Heb ook genoten van een dunk-off tussen rookies Marcus Smart en Julius Randle.

Sander Baarsma (SB): De vetste dunk van afgelopen zomer is voor mij de dunk van Eric Griffin op Shane Larkin. Griffin was in 2012 nog undrafted, maar mag zich voor aankomend seizoen een Maverick noemen. Natuurlijk zie ook ik graag een mooie alley-oop, maar als je je tegenstander zo posterized, dan verdien je wat mij betreft een nominatie.

 

Golden State Warriors v Sacramento Kings

2. Rookie Zach Lavine gaf deze zomer al zijn visitekaartje af voor de dunk contest volgend jaar. Wie zijn jouw vroege nominaties voor dat evenement?

DK: De dunk-contest wankelt aan alle kanten. Daarom wil ik in 2015 graag een jury met oud-kampioenen (“fan-voting” is dommer dan Sam Bowie boven Michael Jordan draften) een vijftal enthousiaste dunkers: Zach Lavine, Andrew Wiggins , John Wall, my main man Iman Shumpert en als kers op de dunktaart: Nick “Swaggy P” Young, die al bungeejumpend van het dak de billen van zijn vriendin als trampoline gebruikt, twee salto’s maakt, mist en vervolgens toch juicht, want swaggy.

SB: Mijn vroege nominatie voor de dunk contest is maar één man: Jarnell Stokes. De 35ste pick uit de NBA Draft liet tijdens de Summer League zien behoorlijk aardig te kunnen dunken, ook al stond er een speler tussen hem en de basket. Atletisch, sprongkracht en creativiteit. De perfecte mix om tijdens het All-Star Weekend te laten zien wie de baas is.

JB: Het wordt hoogste tijd dat LeBron James eindelijk eens mee gaat doen. Kampioen zal hij voorlopig niet worden bij de Cavaliers, en de Dunk Trophy wel het minste dat hij mee kan brengen naar zijn homestate. In mijn gedroomde line-up zou hij het mogen opnemen tegen J.J. Hickson, Josh McRoberts, Miles Plumlee, Andrew Wiggins en eerdergenoemde Will Barton

Sacramento Kings v Miami Heat

3. Als teams het tegen elkaar zouden opnemen in een dunkwedstrijd. Welk NBA-team zou dan winnen?

SB: Omdat ik een zwak heb voor de Phoenix Suns en in mijn ogen niemand beter, mooier én harder kan dunken dan Gerald Green, kies ik dus voor de Suns. Alleen al op basis van Gerald is dit een no-contest!

JB: Portland! Beter dan een startende line-up van Damian Lillard, Will Barton, Nicolas Batum, Thomas Robinson en Robin Lopez wordt het niet.

DK: Hmm, hoe zou zo’n wedstrijd eruit gaan zien? Als elk team drie spelers naar voren moet schuiven hebben de Cavs met LeBron, Wiggins en Waiters een atletisch groepje. Maar als vijf of meer spelers hun opwachting moeten maken zouden mijn centjes in de plaatselijke gokhal toch op de Thunder worden gezet. Reggie Jackson/Westbrook/Lamb/Durant/Ibaka. En zouden de Spurs als laatste worden geplaatst? Of de Nets?

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen