2015 NFL Mock Draft 5.0

Door

boe7r94vv018dw4whbg0gir6hvu05jcKomende donderdag begint in het Auditorium Theatre in Chicago de 2015-editie van de NFL Draft. Na veertig jaar keert het evenement, waarbij de beste college football spelers uitgekozen zullen worden door de 32 teams, terug naar de Windy City.

De afgelopen weken heb je op SportAmerika al diverse artikelen kunnen lezen ter voorbereiding op de Draft, onder andere draft guides voor alle divisies en de top vijf spelers per positie. Komende week komt daar nog een laatste onderdeel bij, waarbij vier NFL-redacteuren hun mock draft zullen publiceren.

Foto’s: Getty Images

NCAA Football: Florida at Miami

32. New England Patriots – Devin Smith, Wide Receiver

Omdat Landon Collins al op 21 naar de Bengals gaat gaan de Pats voor een wide receiver die echt het hele veld kan bestrijken. Als ze niet traden. En die kans lijkt groter dan dat Smith voor de Pats gaat spelen.

31. New Orleans Saints – Philip Dorsett, Wide Receiver

Als hij nog op ’t bord staat is Dorsett (foto) een pick waard. Jaelen Strong is hier ook een optie, maar met Dorsett en Brandin Cooks spat het talent eraf.

30. Green Bay Packers – Jalen Collins, Cornerback

De Packers hebben uiteraard wel hun behoeftes opgeschreven, maar een inside linebacker (bijvoorbeeld) kan wachten. Collins is zo’n cornerback die zeker op het lijstje van Ted Thompson staat.

29. Indianapolis Colts – Eddie Goldman, Defensive Tackle

De Colts moeten iets doen om de run tegen te houden. Ze willen de Patriots dit seizoen namelijk dolgraag verslaan. Goldman is hun man.

28. Denver Broncos – T.J. Clemmings, Offensive Tackle

Hij zou een mooie toevoeging zijn in de mix, waardoor huidige spelers in de offensieve linie weer naar hun oorspronkelijke plek kunnen verhuizen. De één ziet ‘m als groentje, de ander als onmisbaar talent.

27. Dallas Cowboys – Eric Kendricks, Linebacker

Sean Lee blijft een probleemgeval qua blessures en dus moeten de Cowboys iets toevoegen. Andere behoeftes lijken later ook nog opgevuld te kunnen worden.

ncf_i_gordon_kh_600x400

26. Baltimore Ravens – Melvin Gordon, Running Back

De Ravens verspeelden vorig jaar hun kansen omdat ze te weinig diepte op de positie van cornerback hadden. Ze pakken denk ik de best beschikbare running back (foto), maar een trade is niet uit te sluiten.

25. Carolina Panthers – Ereck Flowers, Offensive Tackle

Hij heeft enorm veel power en snelheid. De Panthers hunkeren naar een nieuwe Jordan Gross en Flowers zou hét wel eens kunnen zijn.

24. Arizona Cardinals – Randy Gregory, Linebacker

Hoe lager je komt, hoe moeilijker het wordt. Voorgaande namen hadden ook in Arizona een mooi plekje kunnen hebben. Laat ik de ‘steal’ dan maar aan de Cardinals geven. Ze konden en durfden Tyrann Mathieu twee jaar geleden ook aan.

23. Detroit Lions – D.J. Humphries, Offensive Tackle

Offensieve of defensieve tackle? Het is om het even, maar laten de Lions nou eens voor de aanval gaan. Humphries is een echte atleet en kan jaren mee als left tackle. Mooie speler.

22. Pittsburgh Steelers – Kevin Johnson, Cornerback

De Steelers hebben ook een outside linebacker nodig, maar die zou kunnen wachten tot een volgende ronde. Johnson is voor velen de hoogst gewaardeerde speler op zijn positie.

21. Cincinnati Bengals – Landon Collins, Strong Safety

Kan ook spelen als nickel linebacker. De Bengals maken zelden gekke sprongen en zullen met deze keuze niet verrassend, maar wel verstandig voor de dag komen.

7741114

20. Philadelphia Eagles – Breshad Perriman, Wide Receiver

Hij wordt vergeleken met Josh Gordon. Hopelijk alleen op sportief vlak. Hij kan big plays maken en daar zijn ze in Philly dol op. Moet werken aan z’n routes.

19. Cleveland Browns – Malcom Brown, Defensive Tackle

De Browns mogen ook in 2015 twee keer kiezen. Hij was onmisbaar voor Texas en kan dat ook voor de Browns zijn. En die moeten nu voor defensie gaan. Mooie achternaam ook.

18. Kansas City Chiefs – Cameron Erving, Center

Beetje overdreven misschien, maar hij wordt nu al betiteld als een toekomstige Hall of Fame center. Hij is enorm veelzijdig en kan op meerdere posities uit de voeten.

17. San Diego Chargers – Todd Gurley, Running Back

Als er één team is dat het zich niet kan veroorloven de beste running back te laten lopen dat zijn het de San Diego Chargers. Komt wel terug van een zware blessure.

16. Houston Texans – Nelson Agholor, Wide Receiver

Hij weet hoe hij z’n routes moet rennen. Heeft een neusje voor de goede plek (foto) en ogen in z’n rug. Niet alleen voor de Texans een mooie toevoeging. Maar zij mogen nu kiezen.

Ray

15. San Francisco 49ers – Arik Armstead, Defensive Tackle

Het is niet zo dat hij moeiteloos zal invoegen, maar dit ongelooflijk atletische talent heeft zoveel potentie dat de 49ers hem niet kunnen laten lopen.

14. Miami Dolphins – Trae Waynes, Cornerback

De beste cornerback op het bord, dus geen lastige keuze. Mocht hij niet meer beschikbaar zijn, dan is Marcus Peters de man voor Miami.

13. New Orleans Saints – Shane Ray, Defensive End

Laten we zijn naam maar even noemen, Randy Gregory. Hij had al eerder gekozen kunnen worden, maar wat een mooie pick zou het zijn (geweest) voor de Saints. Hij kon echter niet van de softdrugs afblijven. Ik had Ray (foto) hier staan en, hoe is het mogelijk, bij hem werd maandag ook softdrugs gevonden. Gebruik van ’t goedje is echter naar alle waarschijnlijkheid niet aan de orde. Gokje. Ik ga hier niet meer schuiven.

12. Cleveland Browns – Devante Parker, Wide Receiver

Met de beste twee receivers van het bord zijn er heel veel teams die zullen hopen dat de naam van Parker nog even blijft staan. Ik denk echter dat de Browns hem wegkapen. Hij kan zich ontwikkelen tot een geweldige receiver, maar het is de vraag of Cleveland de ideale plek is. De charme, zullen we dan maar zeggen, is dat in dit systeem dat geen punt van discussie is voor de speler in kwestie.

11. Minnesota Vikings – Kevin White, Wide Receiver

Hij is één van de grote namen van deze draft, maar valt hier net buiten de top tien. Dat is een gokje, want bijvoorbeeld de Bears zouden ook voor hem kunnen gaan. De Vikings hebben echter niet alleen diepte nodig, maar ook iemand die er vanaf het begin staat. White is echt zo’n speler die kan gaan verrassen in de NFL. De Vikings kunnen het gebruiken.

IOWA-brandon-scherff

10. St. Louis Rams – Andrus Peat, Offensive Tackle

Hij zwerft zo door de Mock Drafts heen van top 10 naar tweede ronde en alles wat er tussen zit. Dat komt omdat er nog wat moet worden bijgeschaafd, maar na een goed trainingsseizoen kan hij in de basis starten. Hij is echt een investering in de toekomst met zijn lengte en kracht. Hij kan zorgen voor meer balans.

9. New York Giants – Brandon Scherff, Offensive Guard

Ik denk dat de Rams balen dat hij voor hun neus wordt weggeplukt. Maar de Giants moeten Eli Manning beschermen na vorig jaar. Scherff (foto) komt het beste tot zijn recht aan de binnenkant en kan wel eens indruk gaan maken tegen teams als de Cowboys en Eagles.

8. Atlanta Falcons – Bud Dupree, Outside Linebacker

Met Beasley en Shelton van het bord is Alvin ‘Bud’ Dupree de ‘next best option’. Daar kun je over discussiëren, maar over één ding valt niet te corresponderen. De defensie in Atlanta was vorig seizoen om te janken. Ze kunnen dus kiezen wat ze willen, want er is genoeg moois te verkrijgen en alles lijkt een versterking. Dupree staat bekend om zijn werklust en zal overal een geduchte concurrent zijn voor een basisplaats.

7. Chicago Bears – Danny Shelton, Nose Tackle

De Bears hebben een tamelijk dramatisch seizoen achter de rug, maar er waait een nieuwe wind en met nieuwe gerespecteerde coaches komen er nieuwe mogelijkheden. Shelton zou een geweldige toevoeging zijn. Hij is snel en explosief en maakt de volledige voorste zeven beter. De Bears hebben hem nodig en kunnen later nog wel voor de aanval gaan en een cornerback.

6. New York Jets – Vic Beasley, Outside Linebacker

Beasley schitterde op de NFL Combine en is zo’n zeldzame collegespeler die gelijk meekan met de grote jongens. Het zou ook nog kunnen dat de Jaguars een paar plekjes naar beneden traden en hier dezelfde Beasley nemen omdat Williams dan al naar bijvoorbeeld de Jets is. Allemaal leuke speculaties. De Jets moeten hoe dat ook voor meer sleutelspelers in hun defensie gaan.

img24760493

5. Washington Redskins – Dante Fowler Jr., Outside Linbacker

De Redskins hebben diepte nodig op de positie van outside linebacker en ze moeten werken aan hun pass rushing in hun 3-4 defensie. Het is een zinnetje dat iedere mock draft, ieder jaar terugkomt: je kunt niet genoeg pass rushers hebben. Fowler Jr. is zeer explosief en goed tegen de run. Dit is geen moeilijke pick. En de beste man van het bord halen en een behoefte opvullen.

4. Oakland Raiders – Amari Cooper, Wide Receiver

De Raiders moeten wel investeren in yards en punten en moeten daarom de koe bij de horens vatten en Cooper naar Oakland halen. Hij kan van niets iets maken en dat zal nodig zijn bij een team dat nog op zoek moet naar een degelijke quarterback.

3. Jacksonville Jaguars – Leonard Williams, Defensive End

Als het gaat zoals ik denk dat het gaat staat Williams (foto) nog op het bord. Hij is de beste verdediger van dit jaar. Florida OLB Dante Fowler Jr. wordt ook veelvuldig aan de Jags gelinkt. Ergens roept een klein stemmetje ook nog iets van wide receiver overigens, maar laten we even met beide beentjes op de grond blijven staan. Net als de Jags, die met Williams een prettige investering in de toekomst doen.

2. Tennessee Titans – Marcus Mariota, Quarterback

Eerlijk gezegd denk ik dat de kans groot is dat de Titans hun pick gaan traden. Als ze dat niet doen dan is Marcus Mariota hun man. Edoch, ik kan niet om het beeld heen dat we al vroeg een trade gaan meemaken. De Chargers, Jets of – jawel – de Browns zouden zich wel eens met een mooie deal kunnen melden. Dat zou kunnen betekenen dat Philip Rivers op een vliegtuig naar Music City kan stappen. Het gaat spannend worden.

1. Tampa Bay Buccaneers – Jameis Winston, Quarterback

Ik denk dat iedereen het hierover wel met elkaar eens is. De aanval bungelde met zo ongeveer iedere statistiek onderaan en als iemand daar verandering in kan aanbrengen is het de speler ‘under center’. De Bucs snakken bovendien naar een persoonlijkheid in en buiten de kleedkamer. En laten we het dan maar eens hardop zeggen: het is ze gegund!

Ook leuk om te lezen