2015 NFL Mock Draft 3.0

Door

Jameis Winston

10. St. Louis Rams – La’el Collins – OG
Top 3 behoeftes: QB, CB, OG

De Rams hebben behoefte aan een nieuwe quarterback, maar de top twee zijn op dit moment al weg. Een cornerback in de top tien is een domme keuze en dus is de volgende plek waar versterking nodig is die van offensive tackle. LSU left tackle zou goed omgevormd kunnen worden tot left guard en de Rams helpen om aan een offensive line te bouwen waar een quarterback daadwerkelijk wat aan heeft.

9. New York Giants – Dante Fowler – DE
Top 3 behoeftes: RB, DE, LB

De Giants hebben een running back nodig, maar de negende pick is waarschijnlijk te vroeg voor Melvin Gordon III. Alleen als Gordon op de Combine een perfecte 40-yard dash loopt zou hij zo hoog kunnen eindigen. In de tussentijd is het slimmer om er vanuit te gaan dat de Giants iemand als Dante Fowler zouden kiezen. De Florida defensive end kan goed bewegen voor iemand van zijn formaat en is bij de start van het seizoen al een gevaarlijke toevoeging voor de Giants.

8. Atlanta Falcons – Shane Ray – DE
Top 3 behoeftes: DE, TE, LB

De Falcons hebben veel hulp nodig, maar de meeste problemen liggen toch wel in de defensive line en op de positie van tight end. Tony Gonzalez vervangen is onmogelijk, maar tight ends Toilolo en Pascoe hebben bewezen geen starters te zijn. Er zijn echter geen top tight ends in deze draft en dus is het slimmer om Shane Ray te draften. Ray kan zowel op de defensive end plek als op de plek van outside linebacker speler, en dat is voor hem zeer positief qua speeltijd.

7. Chicago Bears – Landon Collins – S
Top 3 behoeftes: LB, S, DE

De Bears defense was dit jaar magertjes. Vooral de secondary had het vaak zwaar te verduren. Alabama safety Landon Collins zou al redelijk snel daar een verbetering in kunnen aanbrengen, maar de Bears moeten toch echt ook wat extra energie stoppen in het binnenhalen van wat free agents om de pass rush te verbeteren.

6. New York Jets – Jameis Winston – QB
Top 3 behoeftes: QB, CB, OT

Een paar weken geleden stond hier de zin “om Jameis Winston nou los te laten in een stad als New York is vragen om problemen”. Na zijn dramatische wedstrijde tegen Oregon zal Tennessee het risico niet meer aan durven. Met een nieuwe GM en een nieuwe coach in aantocht zouden de Jets het daarentegen misschien wel eens aandurven om Winston binnen te halen. Iedereen buiten New York lacht zich kapot, maar alle Jets fans zullen het wel een prachtige zet vinden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen