‘In 2015 drie MLB wedstrijden in Hoofddorp’

Door

Milwaukee Brewers v Boston Red Sox

Op de website van het Haarlems Dagblad is te lezen dat de kans 50/50 is dat de MLB in 2015 Hoofddorp aandoet voor drie wedstrijden. In het stuk (aanmelden verplicht) is te lezen dat er dan twee ploegen vlak voor de All-Star break in juli overkomen vanuit de Verenigde Staten.

Volgens het Haarlems Dagblad zou het dan gaan om twee ploegen uit de oostkust. Dat zou ook logisch zijn, omdat de reisafstand dan minder groot is. Technisch directeur van de KNBSB Robert Eenhoorn wil nog niet aangeven om welke ploegen het gaan, maar noemt de komst van de New York Yankees ‘nagenoeg ondenkbaar’. Hij stelt wel dat hij hoopt op een Nederlandse basisspeler.

Nederlanders
Aan de oostkust spelen momenteel drie Nederlanders in de basis: korte stop Andrelton Simmons van de Atlanta Braves, korte stop Xander Bogaerts van de Boston Red Sox en tweede honkman Jonathan Schoop van de Baltimore Orioles.

Red Sox @ Orioles?
Aangezien de Orioles en de Red Sox elk jaar meerdere series tegen elkaar spelen is het niet ondenkbaar dat deze ploegen overkomen. Dan spelen er wellicht twee Nederlanders in het nieuwe ballpark van de Hoofddorp Pioniers.

De kans is echter ook aanwezig dat één van de teams uit Florida, de Tampa Bay Rays en Miami Marlins, drie thuiswedstrijden gaan afwerken in Hoofddorp, omdat zij hun eigen stadions zelden uitverkopen. In dat geval zijn wedstrijden tussen de Braves en de Marlins bijvoorbeeld ook goed mogelijk.

De KNBSB verwacht volgens het Haarlems Dagblad in mei dit jaar meer duidelijkheid te krijgen of er teams naar Nederland komen.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Polderbewoner 7 jaar ago

    Zou geweldig zijn als we naast de NFL wedstrijden in Europa ook MLB wedstrijden hier krijgen. En al helemaal goed als dat in Nederland gebeurd !!

    Als dit waar is ga ik zeker heen.

  2. Erwin 7 jaar ago

    Gosh’.. Als dit echt zou gaan gebeuren, wow!! Daar hebben we toch nooit over durven dromen? Jeetje, en dan ook nog heel misschien wel de RedSox?? Nee, dat zou pas wat zijn..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen