NFL 5-on-5: De play-offs in volle gang

Door

Seattle Seahawks v Carolina Panthers
Afgelopen weekend wonnen alle uitspelende teams. Komend weekend zijn de thuisploegen de favoriet. Welke bezoekende ploeg zorgt voor een verrassing komend weekend?

CvD: Als de Panthers van de Seahawks winnen dan is dat bijna al een stunt. Het klinkt gek voor een ploeg die 15-1 ging in het reguliere seizoen en thuis speelt, maar het gevoel overal is dat Seattle gaat winnen. En als Marshawn Lynch deze week wel kan spelen en in de buurt van zijn normale niveau komt dan geef ik Seattle een goede kans. Het is de enige fifty-fifty wedstrijd denk ik, want verder zullen de Pats, Cards en Broncos wel gewoon winnen.

MM: Ik denk eerlijk gezegd geen één. De Cardinals, Panthers, Patriots en Broncos zijn te sterk. Normaliter, of beter met Big Ben under center, had ik hier gezegd de Steelers. Maar dat gaat niet op. Als ik dan toch een upset moet kiezen dan verwijs ik maar even naar stelling één: de Seahawks!

NP: Ik denk dat de Seahawks voor een stunt gaan zorgen. Maar eigenlijk hebben alle uitploegen gewoon een goede kans. Momentum van vorige week is ook belangrijk.

TK: Ik zie de Seahawks wel van de Panthers winnen. Natuurlijk waren de hawks weinig overtuigend tegen de Vikings, maar de week daarvoor waren ze nog enorm goed tegen Arizona. Ik voorzie een zenuwachtig Panthers team, dat op ervaring wordt geklopt door de Seahawks, die het play-off podium inmiddels goed kennen.

SV: De Chiefs gaan de Patriots pakken. Maclin zal hoogstwaarschijnlijk niet volledig fit zijn, maar als hij de helft van zijn standaard snaps kan spelen, kan hij alsnog een belangrijke rol gaan spelen. Natuurlijk blijft het Tom Brady en Bill Belichick waar je tegen staat maar de sublieme coaching van de Chiefs gaat daar wel iets op vinden en voor een grote verrassing zorgen. Daarnaast, volledig subjectief, gaan de Packers huishouden in Arizona. Die hebben wat recht te zetten. Palmer fumbled 2 keer dankzij Matthews en Peppers, en bovendien gaat Rodgers zijn team naar ongekende hoogte sturen. Die hebben de afgelopen 10 weken geweldig toneel gespeeld en zijn klaar om all the way te gaan. GO PACK GO!

Ook leuk om te lezen