NFL 5-on-5: De play-offs in volle gang

Door

Manziel
De Cleveland Browns hebben Hue Jackson aangenomen als nieuwe coach. Naar verluid betekent dit het einde van Johnny Manziel in Cleveland. Heeft Manziel nog een toekomst in de NFL of wacht hem hetzelfde lot als Tim Tebow?

CvD: Ik ben bang dat het wel eens moeilijk zal gaan worden voor Manziel. De NFL is vrij behoudend en als je ziet welke quarterbacks afgelopen seizoen hebben gespeeld na blessures van hun starter en Tebow genegeerd wordt door bijna iedereen dan is dat ongelofelijk.

MM: In alle gevallen gaat de vergelijking met Tebow niet op. Dat was (en is) een betere NFL speler dan Johnny Manziel. Zowel naast als op het veld. Het is een verstandige keuze van Hue Jackson om Manziel op een zijspoor te zetten. Wat dat betreft gaat hij wel de zelfde uitkomst hebben als Tim Tebow. Een kortstondig verblijf in de NFL. En voor wat het waard is (hij is een QB) RGIII zien we ook niet meer terug ben ik bang. Zo zie je maar je kunt de Heisman winnen, maar dat geeft nog geen garantie voor een succesvolle NFL carrière.

NP: Ik denk dat hij nog wel ergens een kans gaat krijgen in preseason. Tebow trainde zelfs nog een tijd mee met de Patriots. Het ligt vervolgens aan Johnny Football of hij deze kans dan pakt en zijn focus op football weet te leggen.

TK: Als enorme college football fan heb ik Johnny Football bij Texas A&M de meest bizarre dingen zien doen. De roots voor Manziel zijn problemen liggen denk ik in het feit dat zijn familie steenrijk is geworden in de Texaanse oliehandel. De NFL is voor hem een geinige hobby, geen broodwinning. Toch denk ik dat er in de NFL nog plaats is voor Manziel. Hij heeft laten zien dat hij games kan winnen en hij moet toch ooit volwassen worden? Ik ben van mening dat hij een zeer bruikbare back-up kan zijn voor bijvoorbeeld de Cowboys of misschien zelfs de Patriots.

SV: Het zou zonde zijn als een karakter als Manziel de NFL nu al moet verlaten. Ik hoop het dan ook niet. Dat zijn tijden in Cleveland geteld zijn, staat buiten kijf maar ik kan me zijn gelaat nog goed herinneren toen hij door de Browns gedraft werd. Eigenlijk was het vanaf dat moment al een verloren zaak. Het lijkt mij dan ook niet vreemd als Johnny Football zich zo misdragen heeft omdat hij zich te goed voelt om voor een team als de Browns te spelen. Erg arrogant en zeker niet de virtue van een groot kampioen. Maar op zijn leeftijd en met zijn talent (en arrogantie) misschien niet geheel onbegrijpelijk. Ik zou hem graag bij de Texans zien volgend jaar. Die kunnen wel wat meer van de arrogantie en het talent van Manziel gebruiken. En Manziel wat meer schoppen onder zijn reet van J.J. Watt. Zou zomaar een gouden combinatie kunnen zijn.

Ook leuk om te lezen