Patriots winnen divisie, Texans grijpen macht in AFC South

Door

New England Patriots v Minnesota Vikings
Week 14 in de NFL. Hierna nog twee rondes te gaan en dan zit het regular season er weer op. Eén van de krakers van vandaag was de ontmoeting tussen de Houston Texans en de Indianapolis Colts, die in een directe confrontatie gingen strijden om de macht in de AFC South. Verder gingen de Chiefs op bezoek bij de in gouden broeken gehulde Ravens en de Titans namen het op tegen de New England Patriots.

Houston Texans winnen voor het eerst in Indianapolis en nemen leiding in AFC South
Na veertien wedstrijden weten de Texans eindelijk in Indianapolis te winnen van de Colts. En het kon op geen beter moment komen. Door de 16-10 overwinning gaan de Texans met 7-7 nu aan de leiding.

Ondanks een 10-0 voorsprong, ging Weeden aan de haal met de overwinning. Hij leidde zijn team in de tweede helft naar de winst. Hij mocht komen opdraven, omdat TJ Yates het veld moest verlaten met naar het lijkt een afgescheurde kruisband. Voor head coach O’Brian was het de tweede keer in twee seizoenen dat hij beroep moest doen op liefst vier (!) quarterbacks.

Weeden en Hopkins waren samen goed voor 36 yards op drie belangrijke passes, die leidde tot de beslissende touchdown.

Gouden broeken Ravens bieden geen soelaas
De in gouden broeken geklede gladiatoren van de Baltimore Ravens moesten hun meerdere erkennen in de Kansas City Chiefs. Laatst genoemd team lijkt niet meer te stoppen, sinds ze acht weken geleden de smaak van het winnen te pakken kregen.

Voor de achtste keer op rij winst dus voor de Chiefs, die de Ravens met 34-14 opzij wisten te zetten. De vraag is waar dit avontuur gaat eindigen.

De wedstrijd begon met een fumble aan de kant van de Ravens, die door Tyvon Branch voor 73 yards naar de end zone gebracht werd voor de eerste touchdown. De partij eindige met een pick six. Marcus Peters zette de score op het bord.

Het is voor het eerst in de historie van de NFL dat een team vijf wedstrijden achter elkaar verliest, om er vervolgens acht op rij te winnen (in één seizoen). Voor de Ravens was het de derde nederlaag op rij en staan nu op 4-10.

Patriots maatje te groot voor Titans
Het was een abc-tje voor Brady en de Patriots, die dankzij een 33-16 winst tegen de Titans, nu officieel de winnaar zijn in de AFC East en een plek in de play-offs veilig hebben gesteld. Ook in deze wedstrijd viel er aan de Pats-zijde weer een belangrijke speler geblesseerd uit.

Danny Amendola ging er in de eerste helft af met een knieblessure. QB Marcus Mariota (Titans) viel in het tweede kwart geblesseerd uit en kwam niet meer terug in de wedstrijd. Zijn blessure lijkt echter niet al te serieus.


Voor general manager Ruston Webster hangen er donkere wolken boven het hoofd. Volgens NFL Media Insider Ian Rapoport zou Webster, sinds 2012 gepromoveerd tot GM bij de Titans, zich serieus zorgen moeten maken of zijn rol in Tennessee uitgespeeld is.

Foto’s: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen