Bengals verpulveren Browns, Mariota schenkt Titans thuisoverwinning

Door

Cincinnati Bengals v Pittsburgh Steelers

Vanmiddag om 13.00 uur (plaatselijke tijd) stonden er in de AFC een aantal wedstrijden om de keizers baard en een aantal wedstrijden waarin de laatste strohalm gegrepen kon worden, op het programma. De Ravens en Dolphins stonden beide op 4-7 en streden in Dolphins Stadium tegen elkaar. Afgelopen week wonnen de Baltimore Ravens bij het verstrijken van de klok hun wedstrijd tegen de kwakkelende Browns, door een field goal te blocken en die terug te rennen naar de endzone voor een walk-off touchdown.

De Bengals, met een 9-2 record soeverein aan kop in de AFC North, gingen op verplaatsing naar Ohio voor hun wedstrijd tegen de Browns. De veel besproken quarterback Johnny Manziel mocht weer plaats nemen op de bank. Voor head coach Mike Pettine lijkt de voormalig Heisman Trophy winnaar meer een blok aan zijn been, dan een versterking, hoewel Manziel zeker kwaliteiten heeft. De Bengals wonnen afgelopen week, na de twee voorgaande wedstrijden (tegen de Texans en de Cardinals) verloren te hebben.

Voor de Houston Texans stond er een zeer belangrijke pot tegen de Bills van Rex Ryan op de kalender. De Texans zijn volop in strijd met de Colts voor de koppositie in de AFC South.

Tot slot moesten de Jaguars hun wedstrijd tegen de Titans in winst omzetten om niet nog meer wedstrijden achter te komen op de Texans en Colts. Hoe het allemaal afliep? Dat lees je natuurlijk in deze recap.

Schaub de schlemiel voor Ravens
In twintig seconden tijd wisten de Dolphins twee TD’s te scoren, door twee keer een pass van Matt Schaub te onderscheppen. Het gebeurde allemaal in de eerste helft en de voorsprong van 15-3 die de Dolphins mee de kleedkamer in namen, werd niet meer verspeeld. Uiteindelijk werd het nog 15-13, maar de comeback kwam te laat.

Na vijf keer op rij verloren te hebben van de Ravens, werd er onder interim coach Dan Campbell eindelijk weer eens gewonnen. Daarmee staat het team nu op 5-7, waarvan 4-4 onder de leiding van Campbell.

Bengals winnen met speels gemak van Browns

Austin Davis kon geen indruk maken als startende quarterback van de Browns. Tijdens halftime keken ze al tegen een ruime 20-3 achterstand aan en in het vervolg van de wedstrijd gingen ze helemaal kopje onder. Want verder dan die ene field goal kwam het team uit Cleveland niet: 37-3.

Bij de Bengals was AJ Green goed voor 128 yards en een touchdown. Andy Dalton gooide voor 220 yards en twee touchdowns. AJ McCarron kwam ook nog even binnen de lijnen en was goed voor 2-uit-3 en 19 yards.

Door de eenvoudige overwinning staan de Bengals nu op 10-2 en kunnen de eerste plek in de AFC North eigenlijk niet meer ontgaan. Maandag komt rivaal Pittsburgh Steelers nog in actie tegen de Colts, die beide op 6-5 staan.

Texans verliezen in Buffalo, Bills kruipen dichterbij in AFC play-off race

De Texans en Bills staan nu beide op 6-6, na winst van laatstgenoemde. In een spektakelstuk werd het 30-21. De Texans bewezen zichzelf een slechte dienst, maar zijn nog altijd in de running in de AFC South. Afhankelijk van wat de Colts morgen doen, want bij winst komen die op 7-5. De Bills doen goede zaken in de race om een plek in de play-offs.

Met nog 1:53 op de klokken vond Tyrod Taylor met een 40-yard touchdown pass Charles Clay en namen daarmee de beslissende voorsprong in de wedstrijd. Taylor gooide drie TD passes en liep er zelf ook nog één binnen.

Hoyer was ook goed voor drie TS passes, maar gaf op het beslissende moment niet thuis en gaf zo de kans aan de Bills om terug te komen.

Bortles breekt Jaguars record, Mariota zorgt voor de winst
De score liep hoog op in Tennessee, waar rookie quarterback Marcus Mariota voor de go-ahead touchdown zorgde met een run van 87 yards. Hij schonk zijn team daarmee de nipte overwinning op dat andere laag geklasseerde team: 42-39.

Het betekende de eerste thuisoverwinning sinds 12 oktober 2014, toen er door een geblokte field goal ook gewonnen werd van de Jaguars (16-14). Dit keer werd er beduidend meer gescoord, met alleen al in het laatste kwart liefst zes touchdowns.

Aan de zijde van de Jags was Blake Bortles goed voor vijf touchdowns en een totaal van 332 yards. Het betekende zijn 24ste touchdown pass van het seizoen, een nieuw record voor de Jaguars. In 2010 gooide David Garrard er eentje minder.

Foto’s: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen