Startende Osweiler bezorgt Broncos winst, Colts winnen van Falcons

Door

CUb09owUAAEXhJb

Brock Osweiler doet niet onder voor de geblesseerde Peyton Manning. Zonder de hall-of-famer in wording, maar met Osweiler als starter (de eerste keer in zijn carrière en het is vandaag ook nog eens zijn verjaardag) wonnen de Broncos op Soldier Field met 17-15 van de Chicago Bears. Na twee opeenvolgende nederlagen, dus weer een overwinning. Daardoor klimmen de Broncos klimmen naar 8-2 en verstevigen daarmee hun leidinggevende positie in de AFC West, die (bijna) niet meer in gevaar kan komen.

Geen Emmanuel Sanders
Osweiler moest het doen zonder Emmanuel Sanders, normaal gesproken een belangrijke target receiver. Een blessure aan zijn enkel speelde Sanders parten, waardoor hij in het koude Chicago geen act de presance kon geven. Het werd in het vierde kwart nog even spannend, maar de overwinning kwam nimmer in gevaar.

John Kubiak was op voorhand al overtuigd van de kwaliteiten van Osweiler en dat vertrouwen bleek terecht. Met twee touchdowns en 250 yards, speelde hij meer dan verdienstelijk en hoeven de Broncos zich geen zorgen te maken over de QB positie. Wel stond hij nog heel even zijn eigen runningback in de weg:

Colts vertrekken met winst uit Georgia Dome

De Atlanta Falcons wisten in elk kwart een touchdown te maken, behalve in het laatste. De Colts kwamen in het eerste kwart niet tot scoren, maar noteerde in het vierde deel van de wedstrijd tien punten. En die bleken genoeg voor de overwinning: 24-21. Een nederlaag in het eigen Georgia Dome en dat tegen een team dat tot nu toe een teleurstellend seizoen speelt.

Matt Hasselbeck, de veteraan die ondertussen veertig jaar is, speelde een dijk van een wedstrijd met twee touchdowns. Uiteindelijk kwam de druk op kicker Adam Vinatieri te liggen, die met nog 57 seconden op de klok voor een 43 yard field goal ging. Een klusje die je gerust aan de ervaren kicker over kan laten. Die drie punten betekende tevens een voorsprong van drie punten en die score werd niet meer overtroffen door Matt Ryan en de zijne.

Overige uitslagen
New York Jets @ Houston Texans 17-24
Dallas Cowboys @ Miami Dolphins 24-14

Foto’s: NFL/Twitter

Ook leuk om te lezen