#17 Michigan vecht zich langs Syracuse, blamerende nederlaag Memphis

Door

Syracuse v Michigan

Gisteravond kruisten meerdere ACC en Big Ten teams de degens in het kader van de ACC/Big Ten Challenge. De Big Ten staat na de eerste avond 6-2 voor op de ACC, maar bij de wedstrijd tussen de #17 Michigan Wolverines en de Syracuse Orange scheelde het niet veel. Michigan wist pas in de slotfase het verschil te maken alvorens zij met 68-65 wonnen.

Bij Michigan was het niet Caris LeVert of Zak Irvin, maar Spike Albrecht die vanaf de bank het verschil maakte in de wedstrijd. Albrecht zorgde voor genoeg offense en dit resulteerde in maar liefst negen assists, waaronder deze prachtige pass op Derrick Walton Jr:

Daarnaast was Albrecht één van vijf spelers die tien punten of meer wist te scoren namens de Wolverines, en was hij ook verantwoordelijk voor de driepunter die zijn ploeg in de slotfase voorbij Syracuse bracht:

De grote aartsrivaal van #17 Michigan, de #14 Ohio State Buckeyes, kwamen in de ACC/Big Ten Challenge tegenover de #5 Louisville Cardinals te staan. Na één helft was de wedstrijd echter al zo goed als voorbij voor de Buckeyes, en dit kwam voornamelijk door het ontzettend goede spel van Wayne Blackshear.

In het tweede bedrijf kon de ploeg van Buckeyes-coach Thad Matta nog wel dichterbij komen, maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden: 64-55 werd de eindstand.

Naast #5 Louisville was er slechts één andere ploeg uit de ACC die gisteren wist te winnen, en dat was #15 Miami. De Hurricanes kwamen in de #24 Illinois Fighting Illini een andere ongeslagen ploeg tegen, maar de Hurricanes wisten voor eigen publiek met70-61 te winnen.

Illinois had de voorgaande wedstrijden vooral veel indruk gemaakt op het aanvallende vlak, maar tegen Miami kon enkel Rayvonte Rice (22 punten) voor gevaar zorgen. De offense van Miami daarentegen was in meerdere opzichten gevaarlijk, de Belgische guard Manu Lecomte was goed voor vijftien punten terwijl DeAndre Burnett vanaf de bank slechts 24 minuten nodig had om de topscorer te worden namens Miami met negentien punten.

Tot slot was er een blamage voor de Memphis Tigers. De ploeg van Josh Pastner, waar onder andere Bulls-sterspeler Derrick Rose vandaan komt, is doorgaans een gevaarlijke ploeg in het college basketball, maar voorlopig stapelen de problemen zich op. Nadat de Tigers al kansloos ten onder gingen tegen #11 Wichita State en Baylor waren gisteren de Stephen F. Austin Lumberjacks met 64-52 te sterk voor Memphis. Hoewel het seizoen nog lang is, lijkt het er dus sterk op dat de Memphis Tigers dit seizoen geen ploeg zijn om rekening mee te houden.

Overige uitslagen

#6 Texas Longhorns (7-0) 63-53 Texas-Arlington (3-4) (video)
#20 Iowa State Cyclones (4-1) 96-59 Lamar Cardinals (2-5)
#3 Arizona Wildcats (7-0) 91-65 Gardner-Webb Bulldogs (3-4) (video)
#9 Gonzaga Bulldogs (7-0) 76-57 Southeast Louisiana Lions (2-6)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen