Eagles winnen in thriller van Redskins

Door

Washington Redskins v Philadelphia Eagles

Een drukke zondagavond in de NFL, waar maar liefst tien ‘vroege’ wedstrijden op het programma stonden. Hieronder een overzicht van alle NFC wedstrijden en de NFC/AFC wedstrijd tussen de Texans en de Giants.

De 2-0 Philadelphia Eagles traden aan tegen divisiegenoot Washington Redskins (1-1). In een wedstrijd die op en neer golfde ging de overwinning uiteindelijk met 34-37 naar de Eagles die daarmee op 3-0 komen. Foles gooide voor 325 yards en drie touchdowns terwijl Kirk Cousins ook niet ontevreden mocht zijn met 427 yards en drie touchdowns.

First Down
Bij een 27-27 stand miste Kai Forbath een field goal voor de leiding in de wedstrijd. In de bloedstollende slotfase die daarop volgde gooide Nick Foles ogenschijnlijk een interception, maar werd vervolgens hard tegen de grond gewerkt. De brawl die daarop volgde zien we niet vaak.

Niet lang daarna gooide Foles een touchdown op Maclin voor de 27-34 leiding in de wedstrijd. In de drive van de Redskins die daarop volgde leverde Kirk Cousins de bal in waarna de Eagles via een field goal de leiding konden vergroten naar tien punten.

Hiermee was de wedstrijd echter nog steeds niet gespeeld. Met nog een kleine vijf minuten te gaan kwamen de Redskins weer dichterbij via een running touchdown van Helu, 34-37. Vervolgens kreeg Washington nog één kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar met minder dan twee minuten te gaan ging die poging verloren. De Eagles konden de wedstrijd vervolgens rustig uitspelen.

Philadelphia kan tevreden zijn na hun drie overwinningen. Statistische gezien halen teams die 3-0 zijn in 75% van de gevallen de playoffs.

3rd and Long
In een onderonsje in de NFC North mochten de Green Bay Packers aantreden tegen de Detroit Lions. Beide ploegen (1-1) hadden een overwinning nodig om de weg omhoog te vinden in zowel de divisie als de NFC. In een matige wedstrijd kwam de score uit op 7-19 in het voordeel van Detroit. Aaron Rodgers, quarterback van de Packers, kwam niet verder dan 16/27 voor 162 yards en een touchdown. Aan de andere kant gooide Matthew Stafford 22/34 voor 246 yards, maar gooide wel twee intercepties.

Een spannende pot tussen de Dallas Cowboys en de St. Louis Rams (beiden 1-1). De Rams kwamen vroeg op voorsprong, maar de Cowboys hadden de langste adem. Tony Romo gooide twee touchdowns en, natuurlijk, een interception. Austin Davis gooide aan de kant van de Rams drie touchdowns, maar eveneens twee intercepties. De wedstrijd ging uiteindelijk met 34-31 naar de Cowboys.

De New York Giants (0-2) wonnen enigszins verrassend van de Houston Texans (2-0). Na een dramatische start waarin er opnieuw niks goed leek te gaan voor het team uit New York herstelde Eli Manning en zijn mannen zich. Manning gooide 234 yards, twee touchdowns en miste daarbij slechts zeven van zijn 28 passes. Victor Cruz scoorde zijn eerste touchdown in bijna een jaar. De eindstand kwam uit op 17-30.

In de laatste wedstrijd wonnen de New Orleans Saints met 9-20 van de Minnesota Vikings. Drew Brees wat de aanjager voor de Saints met 293 yards en twee touchdowns.

Extra Point

Eddie Lacy (Packers) fumbled waarna Don Carey de eerste zes punten voor Detroit op het bord zet

102 yard kickoff return voor de Eagles

Giants zevende (!) turnover van het seizoen

Drew Brees mikt raak

Davis naar Quick voor de 0-14 van de Rams tegen de Cowboys

Stephen Tulloch sackt, viert, en valt geblesseerd uit

Eagles LeSean McCoy raakt geblesseerd na een tik tegen het hoofd

Telde niet, maar atletisch vermogen kunnen we altijd waarderen

Blake Bortles, derde pick in de draft van dit jaar, mocht zijn debuut maken bij de Jaguars, tot genoegen van deze fan

En J.J. Watt is weer J.J. Watt

Drew Brees krijgt een sack om zn oren, en hoe

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen