NBA Update: Faried lustte Spanje rauw & NBA Pokémon

Door

FariedTurkey2

Faried lustte Spanje rauw
Het belangrijkste nieuws van de dag is natuurlijk dat Team USA probleemloos de finale van de FIBA World Cup in Spanje heeft bereikt. Met de zege op Litouwen – en belangrijker: de uitschakeling van Spanje – lijkt weinig de zoveelste titel van de Amerikanen in de weg te staan.

Natuurlijk hadden we bij SportAmerika graag een herhaling gezien van de nagelbijtende finale van de Olympische Spelen in 2008, toen Spanje de Verenigde Staten het vuur aan de schenen legde. Kenneth Faried, die gezien zijn spel kans lijkt te maken op de MVP-titel van het WK Basketball, is net zo teleurgesteld.

“Ik wilde ze verslaan in hun eigen land”, aldus Faried. “Iedereen riep dat Spanje ons wel zou pakken, maar Spanje kon niet eens Frankrijk verslaan. Kom maar terug met dat soort opmerkingen als de Spanjaarden in staat zijn om onze tegenstander te zijn in de finale.”

Ferry’s Silver Lining
Commissioner David Silver heeft evenwel wat anders aan zijn hoofd dan de aankomende gouden medaille. Racisme, het fenomeen dat hij met zijn harde optreden jegens Donald Sterling de kop in hoopte te drukken, blijkt namelijk hardnekkig. Na het inmiddels beruchte e-mailtje van Hawks-eigenaar Bruce Levenson blijkt general manager Danny Ferry er ook wat van te kunnen.

De beerput lijkt met andere woorden opengebroken, en de Atlanta Hawks stinken vooralsnog het meeste. NBA-baas Silver heeft evenwel laten weten dat hij niet vindt dat Ferry ontslagen dient te worden — grotendeels omdat niet duidelijk is of de general manager van de Hawks voorlas uit een scouting rapport van iemand anders over Deng, of dat hij zijn eigen mening gaf.

Lang niet iedereen is het eens met de milde houding van de NBA — onder meer cultfenomeen Magic Johnson, die door Donald Sterling racistisch werd bejegend, vindt dat Ferry de laan moet worden uitgestuurd. SportAmerika heeft de popcorn er alvast bij gepakt.

NBA Pokémon
Laten we hopen dat het NBA-seizoen snel begint! In de zomerperiode verveelden de media-afdelingen van de verschillende teams zich namelijk stierlijk, wat leidde tot een aantal grappige internet memes. Dat de inspiratie inmiddels ver te zoeken is, moge duidelijk zijn: niemand zit namelijk te wachten op Pokémonplaatjes met NBA-sterren erop.

De namen van veel spelers werden vakkundig door het slijk gehaald door ze aan de Japanse pocket monsters te koppelen. Want het lijkt ons sterk dat Joel Embiid (Philadelphia 76’ers) zich kan vereenzelvigen met de wespachtige Beedrill – hoe succesvol de block ook – of dat LeBron James blij wordt van zijn nieuwe bijnaam ‘NidoKingJames’.

Of er een PokémoNBA’er is die ons wel kan bekoren? Nou vooruit. Charmanderson Varejao, daar hebben we stiekem om kunnen lachen. Vooral vanwege het rasta-kapsel en de wetenschap dat de Braziliaan vrijwel altijd met passie en vuur speelt.

LeBron’s Survivor’s Remorse
Van Pokémon naar échte televisie. LeBron James staat namelijk op het punt om met zijn productiemaatschappij een nieuwe tv-comedy te lanceren. Niemand minder dan NFL-ster Johnny Manziel van de Cleveland Browns had de eer om alvast een aflevering te bekijken.

“Het lijkt wel alsof ik naar mezelf zit te kijken”, aldus Manziel over Surivor’s Remorse. Want net als de hoofdpersoon uit de serie, moest de quarterback van de Cleveland Browns erg wennen aan zijn status als superster aan het sportfirmament.

Survivor’s Remorse, dat op de Amerikaanse zender Starz zal worden uitgezonden, draait om basketballer Cam Calloway die van de een op de andere dag multimiljonair na het tekenen van een miljoenencontract bij een team uit Atlanta. Wij hebben alvast een tip voor LeBron, gezien de negatieve basketballpubliciteit die rond die stad gonst de laatste tijd: kies snel voor een andere locatie!

Overig
– We zijn natuurlijk reuze benieuwd naar de uitgebreide mening van SportAmerika’s Anouar Amrani over NBA 2k15, maar dat betekent niet dat er geen details uitlekken. Nieuwsgierig naar de power ratings van sommige topspelers? Hier is alvast een voorlopig lijstje!
– Geld over? En op weg naar New York voor zo’n dertig dagen vakantie? Misschien dat je kan overwegen het appartement van Bucks-coach Jason Kidd te huren. Kost je maar $ 22.000,- voor een maand. En je krijgt er een pilates-kamer bij ook.
– Guess what day it is? Almost game day, en bij de Dallas Mavericks is het daarom tijd om de ticketverkoop wat aan te zwengelen. Vorig jaar hadden ze Dirk Nowitzki daarvoor, dit jaar was het aan Chandler Parsons. Hoe? Door op een kameel rond te rijden. Tja.

http://instagram.com/p/sutMJ_HsTx?utm_source=partner&utm_medium=embed&utm_campaign=photo

Tweet van de Dag

Ai. Dat wordt vast gezellig in de kleedkamer van de Amerikanen!

2 Reacties
 1. LOL Charmanderson!

 2. Www.eireizen.nl 6 jaar ago

  Michiel,

  Jij als fan van de Clippers, Spurs en T-Wolves kan deze teams allemaal zien in de NBA groepsreis van 9-20 maart via http://www.eireizen.nl

  Heb je bovendien heel veel schrijfvoer bij terugkomst.

  Kijk ff op eireizen.nl en klik op de texasreis 2015.

  7 games 12 days en lots off fun.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen