#14 Maryland wint topper, #15 North Carolina verliest burenruzie

Door

Wisconsin v Maryland

De #5 Wisconsin Badgers hadden al zes weken niet verloren, maar op bezoek bij de #14 Maryland Terrapins kwam er aan die reeks een einde. In de Big Ten topper gingen de Terrapins er met een indrukwekkende 59-53 overwinning vandoor.

Met een elfde overwinning op rij had Wisconsin al vroegtijdig een deel van de Big Ten titel op kunnen eisen. Maar Dez Wells van Maryland voorkwam dat bijna eigenhandig door 26 punten te scoren en met name aan het einde van de wedstrijd het verschil te maken. Aan de kant van Wisconsin waren het de usual suspects – Sam Dekker (14 punten, 9 rebounds) en Frank Kaminsky (18 punten) – die veel indruk maakten, maar het was niet genoeg om een nederlaag in College Park te voorkomen.

Toch hadden de Badgers het aanvallend over het algemeen moeilijk. In de eerste helft schoot de ploeg van Bo Ryan slechts 30% en ook in de slotfase ging slechts één van de laatste tien schoten erin. Dit stelde Maryland, waar ook freshman Melo Trimble zich weer liet zien met 16 punten, in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken, waarna er een waar feest ontstond op het veld. Ook is de strijd in de Big Ten net wat spannender geworden, Wisconsin staat met 13-2 nog steeds bovenaan, maar het ziet Maryland met een 11-4 record dichterbij kruipen.

NC State boekt verrassende overwinning in Chapel Hill
NC State staat, net als heel veel andere teams, nog steeds op de zogeheten bubble voor het NCAA Tournament. Maar gisteren boekte de Wolfpack een zeer verrassende en cruciale overwinning op rivaal #15 North Carolina. De Tar Heels verloren voor het eerst in elf jaar in eigen huis van NC State, dat met de 58-46 overwinning een stuk dichterbij een plek in het NCAA Tournament lijkt.

Geschorst Syracuse te sterk voor #9 Notre Dame
Het NCAA Tournament speelt voor de Syracuse Orange geen rol nadat de universiteit besloot om zijn basketbalploeg voor het postseason te schorsen. Toch weerhoudt het de ploeg er niet van om nog steeds te presteren, want op bezoek bij de aanvallende machine die #9 Notre Dame heet wist Syracuse met 65-60 te winnen. De welbekende zone defensie van Jim Boeheim zorgde ervoor dat de Fighting Irish slechts 35% schoten, terwijl bij Syracuse met name Trevor Cooney goud waard was met twee cruciale buckets in de slotfase.

Overige uitslagen
#6 Villanova (13-2 Big East) – #25 Providence (9-6 Big East), 89-61 (video)
#18 Arkansas (12-3 SEC) – Texas A&M (10-5 SEC), 81- (video)
#20 West Virginia (10-5 Big 12) – Texas (6-9 Big 12), 71-64 (video)
Auburn (4-11 SEC) – LSU (9-6 SEC), 61-84
Pittsburgh (8-7 ACC) – Boston College (1-14 ACC), 71-65
Missouri (2-13 SEC) – Florida (6-9 SEC), 64-52

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen