100 duels schorsing voor Giants-pitcher Mota

Door

De San Francisco Giants zullen het de komende tijd moeten stellen zonder relief pitcher Guillermo Mota. De in de Dominicaanse Republiek geboren speler kreeg maandagavond een straf van 100 duels opgelegd door MLB. De reden is hiervoor dat de 38-jarige Mota wederom positief heeft getest na een dopingcontrole.

De pitcher teste positief op het verboden middel Clenbuterol, een middel dat in Nederland alleen verstrekt wordt aan paarden. Alberto Contador werd in 2010 ook vanwege het gebruik van dit middel geschorst door de wielerfederatie.

Voor Mota is het nu de tweede maal dat hij een schorsing krijgt opgelegd vanwege een positieve dopingtest. De eerste keer was in 2006, toen hij nog onder contract stond bij de New York Mets. Hij kreeg toen een straf van 50 duels. Op welke doping hij destijds positief testte is nooit bekend geworden.

De Giants kwamen met een zeer korte reactie. ,,We zijn natuurlijk erg teleurgesteld over het nieuws van de schorsing van Guillermo,” liet een woordvoerder in een persbericht nadat het nieuws bekend was geworden.

Mota is pas de derde speler in de geschiedenis van de MLB die voor de tweede keer gepakt is voor een positieve dopingtest. Manny Ramirez en Eliezer Alfonzo gingen hem al voor. Geen enkele speler is ooit drie keer gepakt. Mocht dat wel gebeuren, dan volgt automatisch een levenslange schorsing.

De pitcher had dit seizoen een 0-1 record met een ERA van 5.06 in de negen wedstrijden die hij in actie kwam voor de Giants. Voordat hij neerstreek in San Fran kwam hij eerder onder meer uit voor de Los Angeles Dodgers, de New York Mets en Milwaukee Brewers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen