‘Dreamteam’ Philly weet weer wat winnen is

Door

De verwachtingen waren torenhoog maar na vijf speelrondes stonden de Eagles helemaal onderaan in de NFC East met maar één schamele overwinning. In de divisie-confrontatie tegen de Redskins moesten de mannen van Andy Reid winnen om nog een sprankje hoop te houden op relevantie in de wildcard race.

De Eagles kwamen slechts in de eerste helft tot scoren, maar de twintig punten die er met halftime op het bord stonden bleken genoeg te zijn. De Redskins kwamen in de eerste helft slecht tot één fieldgoal en dat kwam vooral op de conto van Rex Grossman. De quarterback, die het seizoen zo sterk begon in Washington, was goed voor vier interceptions, drie ervan kwamen terecht in de handen van safety Kurt Coleman. Grossman en maakte de wedstrijd niet af. Hij werd vervangen door John Beck.

De Eagles kwamen op voorsprong door een pass van Vick op tight end Brent Celek en bouwden die voorsprong uit middels een touchdown van LeSean McCoy.

De Redskins, met een matige dag van Ryan Torain en zonder de geblesseerde Tim Hightower, leunden volledig op Grossman. De alles-of-niets stijl van de ex-Bear kwam de ‘Skins duur te staan.

Ook bij de Eagles kwam de back-up quarterback binnen de lijnen. Michael Vick werd kortstondig behandeld en de bewijzingsdrang van Vince Young resulteerde in een interception bij zijn eerste – en enige – pass.

Maar ondanks de turnover van Young (én een van Vick, eerder in het derde kwart) en de puntloze tweede helft wisten de Eagles de voorsprong vast te houden. Na de vierde interception van Grossman begon het publiek in Washington om Beck te schreeuwen en Mike Shanahan gaf toe.

Onder leiding van Beck vochten de Redskins nog een beetje terug, en de dertigjarige quarterback wist zelfs nog een touchdown te lopen. De Eagles hielden echter vast en behaalden een belangrijke first down. Het betekende pas de tweede overwinning van het veel gehypte team.

 

Foto: usatoday.com

 

 

Ook leuk om te lezen